Skapa en länksida

Här visar vi hur man skaper en länksida som visas som ett menyalternativ i strukturen/navigatorn. Exempelvis om man vill ha en länk i menyn.

1. Markera den plats i navigatorn där du vill skapa länken.

Skärmdump på ny sida

Sidan/länken kommer att hamna längst ner under denna struktur.

Markerar man exempelvis sidan Test så kommer den nya sidan att bli en undersida till Test.

2. Välj ikonen Ny sida i verktygslisten.

3. Ett nytt fönster öppnas, välj ikonen Länk till vänster. Fyll i namn, i detta fall "Modulexempel". Klicka på Bläddra.
Skärmdump på skapa ny länk

Var noga med namnet, det är detta namn som visas i alla menyer, webbkarta osv.

4. Ett nytt fönster öppnas.

• Välj Intern webbsida till vänster.
  • Markera sidan som du vill länka till
Skärmdump på markera intern sida

5. Klicka OK. Nu kan du se länken i navigatorn. Länken är markerad med ett rött kryss för att länken inte är publicerad.

Skärmdump på nyskapad länksida

6. Publicera länken. Då försvinner det röda krysset.

7. Vill du att länken ska ligga högre upp i menyn så flyttar du upp länksidan. Markera länksidan, håll nere SHIFT och dra länken till den plats där den ska vara.

Denna sida publicerades: 2016-02-24