Lägg till fält

För att lägga till mer/annat innehåll i nyhetsmodulen, klicka på länken Lägg till.

Om du har valt att visa RSS så finns det färre alternativ att infoga eftersom värdena hämtas från en extern källa.

Lägg till fält

Alla metadata som du lagt till på webbplatsen

Först i listan kommer alla de metadata du lagt till på webbplatsen (Metadata) och på mallarna (Metadatafält). Här ser du alltså olika metadatafält per webbplats beroende på vilka metadata som finns tillagda.

Om du exempelvis har ett metadatafält som heter Kategori där du märker upp nyheterna med Ekonomi, Vetenskap osv så kan du lägga till att Kategorimärkningen ska visas i nyhetsmodulen:

Eget metadata "Kategori"

Om metadatat är av typen Koppling till textmodul, Koppling till bildmodul eller Koppling till mediamodul krävs det att modulen i artikeln har samma namn som är inställt i metadatat.

metadata - koppling till textmodul, bildmodul eller mediamodul

Artikel rubrik (Metadata)

Beskrevs på sidan Nyhet-Innehåll.

Artikel ingress (Metadata)

Beskrevs på sidan Nyhet-Innehåll.

Artikel innehåll (Metadata)

Hämtar information från textmodulen Innehåll från artikeln. Används om du vill visa alla artiklar i fullformat istället för att länka artikeln till innehållet

Artikel Bild (Metadata)

Beskrevs på sidan Nyhet-Innehåll.

Skapad av

Ett systemvärde (ett värde som systemet automatiskt håller reda på) som visar vem som skapat ett objekt.

Skapad av

Användare

Formatmall

Vilken formatmall som användaren ska skrivas ut med. Välj formatmall i listan.

Attribut

Vad som ska skrivas ut. Följande finns att välja:

• Användarens hela namn
  • Användarnamn
  • E-postadress
  • Förnamn
  • Efternamn
  • Titel
  • Beskrivning
  • Telefon

OBS! Detta förutsätter att denna information finns i katalogtjänsten. Du kan inte välja att skriva ut Titel om denna information inte finns lagrad i er katalogtjänst.

Länk

Om du vill skapa länk av information så bockar du i denna ruta. Då visas ytterigare två val:

• Länka till användarens e-post
  • Hämta adress från element (hämtar från ett metadatavärde som finns på webbplatsen).

Radbrytning

Bocka i denna om du önskar en automatisk radbrytning under detta fält.

Skapad datum

Ett systemvärde (ett värde som systemet automatiskt håller reda på) som visar vilket datum ett objekt är skapat.

Skapad datum

Allmänt

Formatmall

Vilken formatmall som datumet ska skrivas ut med. Välj formatmall i listan.

Datumformat

Hur datumet ska skrivas ut. Följande finns att välja:

• år-månad-dag (2016-03-13)
  • år-månad-dag timme-minut (2016-03-13 16.15)
  • Relativt (2 minuter sedan)
  • Eget (Fyll själv i enligt Java Simpel DateFormat)

Länk

Om du vill skapa länk av datumet så bockar du i denna ruta. Då visas ytterligare ett val:

• Skapa länka av datumet (hämtar från ett metadatavärde som finns på webbplatsen).

RSS

Bocka i denna ruta för att inkludera innehåll vid RSS-export. Ange RSS tag namn.

Radbrytning

Bocka i denna om du önskar en automatisk radbrytning under detta fält.

Senast ändrad av

Ett systemvärde (ett värde som systemet automatiskt håller reda på) som visar vem som senast ändrade ett objekt. Här är det samma inställningar som Skapad av (längre upp på sidan).

Senast ändrad datum

Ett systemvärde (ett värde som systemet automatiskt håller reda på) som visar vilket datum ett objekt senast är ändrat. Här är det samma inställningar som Skapad datum (längre upp på sidan).

Publiceringsdatum

Ett systemvärde (ett värde som systemet automatiskt håller reda på) som visar vilket datum ett objekt är publicerat. Här är det samma inställningar som Skapad datum (längre upp på sidan).

Senaste publiceringsdatum

Ett systemvärde (ett värde som systemet automatiskt håller reda på) som visar vilket datum ett objekt är senast publicerat. Här är det samma inställningar som Skapad datum (längre upp på sidan).

Länk till artikel

Beskrevs på sidan Nyhet-Innehåll.

Radbrytning

Om du vill lägga till en radbrytning eller separator mellan innehållet.

Radbrytning

Mellanrum mellan varje artikel ställer du in på fliken Övrigt.

• Radbrytning - Skapar en vanlig radbrytning
  • Egen separator - Här kan du lägga till en egen separator exempelvis html-kod (som stycke <p>) eller något eget tecken.

Bild

Om du vill lägga till en bild (exempelvis en ikon) som förekommer innan rubriken på varje nyhet exempelvis.

Lägg till bild

Resultatet blir då:

exempel med bild framför

Lägg till / ta bort favorit

Lägger till en länk för att lägga till/ta bort nyheter som favoriter. Inställningarna är desamma som går att ställa in i modulen Lägg till/ta bort favorit.

Denna funktion kräver att du har modulen Lägg till/ta bort favorit.

Skript

Javaskript/velocityskript där du kan påverka själv vad som ska hämtas och presenteras. Artikeln som renderas är åtkomlig via "item". Dokumenterade egenskaper för en artikel hittas här. Bilden nedan visar ett kort exempel där man skriver ut artikelns namn.

Skript

Denna funktion kräver licens för SiteVision Portal eller SiteVision Enterprise.

Hjälp med skript ingår inte i supportavtalet.