Håndtering av sosiale identiteter

Modulen Kontaktstatus brukes på profilsiden til å håndtere kontaktforholdet mellom brukerne. Modulen er bare synlig hvis du besøker en annen brukers profilside. Den er ikke synlig på din egen profilside.

Med modulen Kontaktstatus kan du som har fullmakt, håndtere sosiale brukeridentiteter. Du kan deaktivere/aktivere brukeridentiteten og velge om den skal vises eller skjules i søkeresultatene. Dette er en funksjon du kan bruke hvis en ansatt for eksempel er i permisjon eller sykmeldt. Hvis du vil slette en sosial brukeridentitet helt, må du flytte brukeren ut av søkebasen i katalogtjenesten.

Les mer om hvordan du sletter en brukeridentitet ved å flytte den utenfor søkebasen.

Denne funksjonen krever at du har fullmakten "Håndter sosiale brukeridentiteter".

Konsekvenser av å deaktivere en brukeridentitet

Når en brukeridentitet deaktiveres, blir lenker fra aktivitetsstrømmer og kommentarer i Social Collaboration avmarkert som lenker. Dette betyr at det ikke er mulig for brukere å besøke profilsiden til den deaktiverte brukeridentiteten, for eksempel via innlegg som tilhører den deaktiverte brukeridentiteten.

Deaktiverte brukeridentiteter vises ikke som kontakter og/eller følgere på profilsidene. Brukeridentiteter vil heller ikke vises som medlemmer eller administratorer av grupper.

Når en brukeridentitet deaktiveres, vil du ikke lenger kunne søke etter den i søkemoduler knyttet til Social Collaboration. Deaktivering sletter brukeridentiteten fra søkeindeksen og dermed fra søkeresultatene.

Selv om en brukeridentitet er deaktivert, vil det være mulig å få tilgang til brukerens profilside via en direktelenke. Direktelenker kan vises som bokmerker i nettlesere eller som lenker på ulike sider.

Konsekvenser av å skjule en brukeridentitet

Hvis du skjuler en brukeridentitet, slettes den fra brukerindeksen der informasjon om brukeridentiteten er lagret. Det vil derfor ikke være mulig å søke etter brukeren via ulike søkemoduler knyttet til Social Collaboration.

Selv om en brukers identitet er skjult i søkeresultatene, vil det være mulig å få tilgang til brukerens profilside via en direkte lenke. Direktelenker kan vises som bokmerker i nettlesere eller som lenker på ulike sider.

Slik gjør du dette

Deaktivere bruker

1. Gå til profilsiden til brukeridentiteten/brukeren du vil deaktivere.

2. Klikk på pilen til høyre for knappen som enten heter "Legg til som kontakt" eller "Fjern som kontakt".

3. Klikk på "Deaktiver bruker”.

Aktivere brukeren

1. Gå til en side der modulen Søk etter person er tilgjengelig.

2. Søk etter brukerens navn i søkefeltet. For å finne en deaktivert bruker må du også krysse av i boksen "Søk etter inaktive eller skjulte brukere". Du trenger fullmakten "Håndtere sosiale brukeridentiteter" for å se avmerkingsboksen.

3. Klikk på brukeren du vil aktivere. Du blir sendt til brukerens profilside.

4. Klikk på knappen "Aktiver brukeren".

Skjul i søkeresultat

1. Gå til profilsiden til brukeridentiteten/brukeren du vil skjule i SiteVision-søkeindeksen og dermed i søkeresultatene.

2. Klikk på pilen til høyre for knappen som enten heter "Legg til som kontakt" eller "Slett som kontakt".

3. Klikk på "Skjul i søkeresultater”.

Vis i søkeresultat

1. Gå til en side der modulen Søk etter person er tilgjengelig.

2. Søk etter brukerens navn i søkefeltet. For å finne en deaktivert bruker må du også krysse av i boksen "Søk etter inaktive eller skjulte brukere". Du trenger fullmakten "Håndtere sosiale brukeridentiteter" for å se avmerkingsboksen.

3. Klikk på brukeren du vil aktivere. Du blir sendt til brukerens profilside.

4. Klikk på pilen til høyre for knappen som enten heter "Legg til som kontakt" eller "Slett som kontakt".

5. Klikk på "Vis i søkeresultat".

Denne modulen krever lisens for Sitevision Intranet

Denne siden ble publisert:

Hjalp informasjonen deg?

help.sitevision.no henviser alltid til den nyeste versjonen av Sitevision

Følj oss