Fliken Kantlinjer på ett grid

Här kan man bestämma om gridet ska ha kantlinje runt om eller enstaka kantlinjer och därefter tjocklek, färg och typ på denna.

Skärmdump på kantlinjer

Kantlinjer

Här väljer man om man vill ha Kantlinje runt om eller Enstaka kantlinjer. Bilden ovanför visar hur det ser ut om man valt alternativet "Kantlinje runt om".

Så här ser utseendet ut om man valt "Enstaka kantlinjer":
Skärmdump på enstaka kantlinjer

OBS! Man kan inte växla mellan "Enstaka kantlinjer" och "Kantlinjer runt om", då försvinner alla inställningar.

Tjocklek

Här anger man kantlinjens tjocklek. Storleken kan man ange i pixlar, em eller procent.

Färg

Här anger man färg. De färger som visas är de färger som är uppsatta på webbplatsen. Om man har behörighet kan man också skapa en egen färg. Läs mer om färger under Färgväljaren.

Typ

Här väljer man vilken typ av kantlinje man vill ha. Följande typer finns att välja mellan:

Skärmdump på kantlinjer i IE

Resultat i Internet Explorer 6

Skärmdump på kantlinjer i Firefox

Resultat i Firefox