Inmatningsfält med kryssruta

Detta inmatningsfält med kryssruta används om man exempelvis vill bocka i att man godkänt ett villkor eller för att bli mottagare av ett nyhetsbrev.
Exempel kryssruta inmatningsfält

Behörighet! Denna funktion kräver att man har en licens för Selfservice där modulerna Användarprofil, Användarregistrering, Användarregistering, Glömt lösenord och Lösenordsbyte ingår.

Efter att man valt Kryssruta och klickat på Nästa visas steg 2 med följande inställningar:
Kryssruta

Allmänt

Beskrivning

Det namn som visas på detta inmatningsfält under Användarinformation.

Katalogattribut

Här väljer man ett attribut i listan. Man kan bara använda de attribut som finns i schemahanteraren i SiteVision. Attributen skiljer sig mellan olika kataloger. Följande attribut följer schemat för InetOrgPerson som de flesta kataloger stödjer (eDirectory, OpenLDAP etc). Följande finns fördefinierade i denna modul som standard:

• givenName (förnamn)
  • sn (efternamn)
  • mail (e-postadress)
  • title (titel)
  • mobile (mobil)
  • telephonenumber (telefon)
  • description (beskrivning)

Om man vill använda ett annat attribut som finns i InetOrgPerson så fyller man i attributnamnet själv. Sudda ut namnet som står i dropplistan och skriv i det attributnamn som skall användas.

Inställningar

• Obligatorisk -

Om kryssrutan ska vara obligatorisk så kryssar man i denna ruta.

• Använd eget felmeddelande -

Här kan man ange ett felmeddelande om användaren inte kryssar i rutan, om den t.ex. måste godkänna ett avtal för att komma vidare.

• Administratörsfält -

Denna kryssruta fyller man i om enbart

administratörer

skall kunna se och ändra detta fält.

• Visa värde för alla -

Om man vill att även andra förutom administratörer skall kunna se fältet trots att det är ett administratörsfält så kryssar man i denna ruta.