Inmatningsfält med texfält

Detta inmatningsfält med textfält används om man exempelvis vill lägga till fler textfält för telefonnummer, titel, mobil osv.

Exempel med textfält Telefon

Exempel med textfält Telefon

Efter att man valt textfält och klickat på Nästa visas steg 2 med följande inställningar:
Textfält

Allmänt

Beskrivning

Det namn som visas på detta inmatningsfält under Användarinformation.

Katalogattribut

Här väljer man ett attribut i listan. Man kan bara använda de attribut som finns i schemahanteraren i SiteVision. Attributen skiljer sig mellan olika kataloger. Följande attribut följer schemat för InetOrgPerson som de flesta kataloger stödjer (eDirectory, OpenLDAP etc).

• givenName (förnamn)
  • sn (efternamn)
  • mail (e-postadress)
  • title (titel)
  • mobile (mobil)
  • telephonenumber (telefon)
  • description (beskrivning)

Om man vill använda ett annat attribut som finns i InetOrgPerson så fyller man i attributnamnet själv. Sudda ut namnet som står i dropplistan och skriv i det attributnamn som skall användas.

Om man använder en egen objektklass kan man även använda dessa attribut här.

Inställningar

• Obligatorisk -

Om detta inmatningsfält skall vara obligatoriskt så kryssar man i denna ruta.

• Flerradig -

Om inmatningsfältet skall kunna ändras på flera rader så kryssar man i denna ruta. Annars är inmatningsfältet enbart en rad.

• Administratörsfält -

Denna kryssruta fyller man i om enbart administratörer ska kunna se och ändra detta fält.

• Visa värde för alla -

Om man vill att även andra förutom administratörer skall kunna se fältet trots att det är ett administratörsfält så kryssar man i denna ruta.

Validering

Här kan man välja att validera fälten dvs se till att rätt sak är ifyllt i fälten. tex E-postadress.

• Ingen validering - Om denna är ikryssad så kommer inte att fältet att valideras dvs man kan fylla i vad som helst i fältet. Detta är standardinställningen.
  • E-postadress - Om denna är ikryssad så får man ett reguljärt uttryck för att kontrollera att fältet innehåller bland annat @ och punkt för att bekräfta att det är en korrekt e-postadress.
  • Reguljärt uttryck - Vill man validera andra fält får man fylla i ett reguljärt uttryck själv.

Syntax för reguljära uttryck i Java
    Introduktion till reguljära uttryck i Java

Tisdag 30 April 2024
tisdag 30 april
30 april
april 30
tisdag