Exempel Språk

Om man gör en anpassad vy med typen språk innebär det att sidans språk avgör vilken vy som visas. I detta fall skapar vi en engelsk vy av mallarna, vilket innebär att om en webbsida är märkt med webbplatsspråk engelska så visas denna vy istället för standardvyn.

Med en anpassad vy för språk kan man använda en och samma mall för svenska och engelska sidor. Då sätter man anpassade vyer på element som ska bytas ut i mallen exempelvis sidhuvud och sidfot.

Det går inte att skapa anpassade vyer av layouter som innehåller innehållsytor/mallytor.

Gör så här:

1. Högerklicka på en layout och välj "Anpassade vyer -> Skapa anpassa vy". Ett nytt fönster öppnas:

Skärmdump på anpassade vyer språk
2. Ange ett vynamn och välj Språk. Klicka på Nästa. Steg 2 öppnas:
Skärmdump på språk steg 2

Välj det språk du vill skapa en vy för. I listan visas de språk som finns att välja på.

Vi väljer "Engelska (Storbritannien)".

3. Klicka på Slutför. Nu visas enbart den layout som ska ha en anpassad vy under Innehåll:

Skärmdump på innehåll för språk
4. Byt ut det innehåll som är språkspecifikt i mallen.

5. För att återgå till standard, välj ikonen Återgå under Innehåll;

Återgå

6. När sidorna byter språk till engelska så visas detta sidhuvud istället:

Resultat av nytt sidhuvud på engelska

Testa din vy genom att använda mallen och på en sida som använder mallen byter du till det språk som du angett. Byta språk på sidan gör du genom att markera sidan och välj Egenskaper -> Inställningar -> Språk.