De användare som är medlemmar i en grupp kallas gruppmedlemmar.
Det finns tre typer av grupper -öppna, modererade och slutna. Beroende på vilken typ gruppen tillhör gör du på olika sätt för att bli medlem.
Gå till den grupp du vill bli medlem i. Klicka på knappen "Gå med i grupp".
Du kan följa en modererad grupp och få notifieringar om vad som händer i gruppen. Kontakta en gruppadministratör (markerad med en skiftnyckel) för att bli medlem i gruppen.
Gruppadministratören lägger till dig i gruppen som är helt sluten från insyn.
Att följa en grupp innebär att du får notifieringar när något händer i gruppen, men du kan inte skriva inlägg och lägga till filer. Du kan kommentera och gilla redan skrivna inlägg. Grupper du följer visas i listan över grupper på din profilsida.
Förstora bildenKlicka på Följ grupp för att följa en grupp.
Förstora bildenKlicka på Sluta följ för att sluta följa en grupp.
Det finns två sätt att gå ur en grupp. Dels via gruppen och knappen Gå ur grupp och dels via sidan Visa alla grupper.
Klicka på knappen Gå ur grupp på en gruppsida för att sluta följa en grupp.
Via länken Visa alla grupper på din profilsida kommer du till en sida som visar alla de grupper du är medlem i. För muspekaren över gruppen och klicka på krysset längst upp till höger för att gå ur en grupp.
Att blockera en grupp betyder att aktivitet från gruppen inte kommer visas i det sammansatta aktivitetsflödet. Du kommer dock fortfarande att få notifieringar från gruppen.
Du behöver vara gruppadministratör för en grupp för att lägga till andra användare som medlemmar.
Gruppen är Sluten. Det betyder att den är hemlig och inte listas bland de andra grupperna.
Om du inte själv gått med i en grupp så har du blivit tillagd av en gruppadministratör.
Sidan uppdaterad:
Nästa generations publiceringsverktyg är här!