Lägga till användare som inte finns i katalogtjänsten redan

1. Välj egenskaper på en sida/webbplatsen och kategorin Säkerhet. På fliken Behörighet, klicka på plusknappen för att lägga till en användare.

Lägg till användare

2. Ett nytt fönster öppnas. Klicka på fliken Bläddra.

3. Leta reda på den mapp i katalogen där du vill lägga till användaren.

4. Klicka på Skapa nytt objekt.

Skapa nytt objekt
Ett nytt fönster öppnas:
Skärmdump på ny användare i katalogen
5. Lägg till de uppgifter som behövs.

6. Klicka OK. Klart!

Detta kräver att du har rätt att skriva i katalogen (se Inställningar på katalogtjänsten).

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Hantera behörighet".

Tilldela användaren/gruppen en roll

När du har hittat den användare som du vill lägga till så markera användaren i listan och klicka OK alternativt dubbelklicka på användaren i listan.

Lägg till användare i listan
Då läggs användaren till i listan under fliken Behörighet. Nu måste användaren tilldelas en roll (som finns till vänster). Kryssa för lämplig roll.
Tilldela användaren en roll

Om du glömmer att tilldela användaren en roll så tas användaren bort ur listan.