Fliken Filikoner

Under Filikoner kan du själv ställa in vilka ikoner som ska användas på webbplatsen. Gör du inga inställningar används SiteVisions ikoner för exempelvis pdf, word och mappar.

Det finns en liten och en stor variant av alla ikoner. De stora ikoner används i moduler som exempelvis sök och fildelning. De små ikonerna används som länkikoner i text och tabellmoduler.

Skärmdump på fliken Filikoner

Använd standard

Till vänster visas en lista av mappningar av filikoner. Som standard är Använd standard ikryssad. Det finns en liten ikon och en stor ikon för varje filändelse.

Använd standardikoner
En del filtyper eller folder (mappar) har bara en stor ikon som standard:
Använd standardikon för en ikon

Detta innebär att den i dagsläget inte har någon liten länkikon. De små ikonerna används enbart för länkikoner i text-och tabellmodul (om man länkar till en annan typ än html).

Inga ikoner

Väljer du alternativet Inga ikoner så kommer det inte att visas några ikoner för denna filtyp. Om du väljer bort bildikoner på exempelvis .bmp så kommer ingen ikon att visas om en användare lägger till en sådan fil i exempelvis fildelningen.

Inga filikoner

När du väljer "Inga ikoner" visas ett utropstecken på den ikontypen i listan så att det syns att denna filikon har blivit förändrad.

Egna inställningar

Här kan du ställa in egna ikoner för de filtyper som du önskar en specifik ikon för. Välj Egna inställningar och leta reda på ikonerna genom att klicka på Välj-knappen.

Egna inställningar för ikoner

Glöm inte att fylla i bildbeskrivning. Det är bildbeskrivningen som blir filbeskrivningen exempelvis vid länkar.

I detta fall markerade vi bmp och valde Stor ikon.

Måtten för en liten standardikon är 8*8 pixlar
Måttet för en stor standardikon är 16*16 pixlar

Lägg till egen filändelse

För att lägga till en filändelse som inte finns i listan, klicka på plusknappen. Ett nytt fönster öppnas:

Lägg till ny filändelse
Klicka OK. Nu visas den nya filändelsen i listan. Välj Egna inställningar och klicka på Välj.  Ett nytt fönster öppnas där man pekar ut en stor eller liten ikon.
bildbeskrivning på filikon

Glöm inte att fylla i bildbeskrivning. Det är bildbeskrivningen som blir filbeskrivningen exempelvis vid länkar.

Med filändelse

Filikon med bildbeskrivning (och därmed filbeskrivning)

Utan filändelse

Filikon utan bildbeskrivning

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Egenskaper för webbplats"