Fliken Avancerade inställningar

Här finns inställningar för inloggningssida, felsida och övriga inställningar.

Skärmdump på fliken Avancerade inställningar

Särskilda Webbplatssidor

Inloggningssida

När en sida kräver inloggnng dirigeras besökaren vidare till den här sidan. Inloggningssidan måste vara publik, så att alla kan se sidan.

Det går bara att ställa in en specifik inloggningssida per webbplats.

Generell felsida

Om en sida inte finns går det att skicka besökaren till en sida med ett generellt felmeddelande, anpassat till webbplatsen.

Exempelvis "Sidan du söker finns inte tillgänglig" (och sedan ange några länkar som användaren kan prova) istället för det vanliga "404 Page Not Found"-meddelandet.

Titelinställningar

Velocitymall

Bestämmer utseende på titlarna på sidorna på webbplatsen.

Standardvelocitymallen skriver ut:

• Om en sida har titel så skrivs den ut, annars skrivs sidans namn ut (visas i navigatorn).
  • Därefter skrivs bindesstreck och webbplatsens titel ut (om webbplatsen inte har titel skrivs webbplatsens namn ut).

För webbplatser fungerar titelinställningar lite annorlunda:

• Webbplatsens namn skrivs ut
  • Därefter skrivs bindesstreck och webbplatsens titel ut (om det inte finns någon skrivs webbplatsens namn ut)

Exempelvis om man står på sidan Kontakt så får man följande utseende i webbläsarens övre vänstra hörn:

Skärmdump på utseende i webbläsaren

För att ge sidan en titel, välj Egenskaper -> Allmänt -> Inställningar.

Övriga inställningar

Använd sidlås

Funktionen sidlås kan slås på för att unvika samtida redigering på webbplatsen. En sida låses så fort en modul eller en egenskap på sidan öppnas och släpps när sidan sparas.

Tillåt absolut positionerat innehåll

Kryssa i denna ruta för att Absolut innehåll (det gamla sättet att jobba) ska vara tillgängligt för redaktörer. Måste kombineras med behörigheten "Lägg till absolut innehåll".

Flytta styleinformation till CSS-fil

Webbläsare cachar CSS-filer. Det är därför bättre att designkoden ligger i en separat CSS-fil. Webbsidor kan annars bli onödigt stora vilket får till följd att sidorna tar lång tid att ladda.

I SiteVision separeras innehåll från design (CSS) i redigeringsläget. I onlineläget slås dock koden ihop. Det betyder att style-attributen ("inline CSS") kommer ligga som en del i html-koden. Bocka i kryssrutan Flytta styleinformation till CSS-fil för att separera innehåll och design även i onlineläget.

CSS-filerna nyskapas varje gång en sida besöks som innehåller något som inte finns med i den css-fil som servern har tillgång till. Alltså så blir CSS-filen inte klar förrän besökarna har besökt alla sidor som krävs för att fylla i alla stilattribut som finns på webbplatsen rent teoretiskt.

CSS-filen är en dynamisk fil som normalt förändras under drift. Filen kan alltså inte användas som referens då den med största säkerhet ser annorlunda ut vid omstart av tjänsten. Klasserna som finns i denna css-fil som börjar med c [löpnummer] får ej refereras till i några html-filer då dessa klasser kan innehålla vad som helst nästa gång tjänsten startas om.

Eventuella egna CSS-tillägg måste validera för att skrivas ut i den externa CSS-filen.

Tillåt endast anrop till listade webbplatsadresser

Kryssar man i denna ruta så tillåts endast URL:er med något av de domännamn som finns uppsatta som primär eller sekundäradress på webbplatsen.

Förenklat redigeringsgränssnitt för användare utan rättigheten "visa sidolist"

Aktivera/inaktivera det förenklade redigeringsläget för alla användare som saknar rättigheten Visa sidolist.

Det förenklade redigeringsgränssnittet måste vara aktiverat för att det ska gå att redigera via mobila enheter.

Ärv

Här kan man ärva mallar, bildarkiv och filarkiv om man har en en överliggande webbplats.

Knappar

Egna tillägg till CSS-fil

Gör egna tillägg till den ordinarie CSS-filen.

Ställ in media för CSS-fil

Ange en egen CSS-fil för speciafika mediatyper.

Adressompekningar

Aktivera ompekning av gamla adresser.

Tillåt endast anrop på angivna nätverksadresser

Ange tillåtna lokala nätverkskort som får leverera sidor.

För att nå hela fliken krävs det att du har behörigheten "Egenskaper för webbplats"