Hjälpwebb

Avpublicera

Att avpublicera en sida innebär att den inte längre finns tillgänglig i online-versionen av webbplatsen. Besökarna kan alltså inte längre nå sidan via en länk eller via sökmotorer.  

En sida som inte är publicerad markeras med statusen "Ej publicerad" längst upp till höger i redigeringsytan. I navigatorn ser du att en sida är avpublicerad genom en orange markering med ett vitt kryss.

Markering för avpublicerad sida

Så här gör du

För att avpublicera en sida gå du till sidan i redigeringsläget. Klicka sedan på redigeraikonen i verktygslisten och välj Avpublicera.

Egenskaper Avpublicera

Väljer du avpublicera får du en fråga om du är säker på att du vill genomföra avpubliceringen. Klicka ja för att bekräfta, klicka på nej för att avbryta avpubliceringen.

Är du säker på att du vill avpublicera sidan?

Denna funktion kräver att du har behörigheten " Publicera"

Avpublicera en schemalagd sida

Om en sida är schemalagd att publiceras ett annat datum eller avpubliceras ett annat datum är den märkt med en "klockikon". Då går det inte att högerklicka på sidan och välja avpublicera.

Då måste du först låsa upp sidan genom att klicka på den blå knappen "Stoppa publicering". Därefter kan du högerklicka på sidan och välja Avpublicera.

Stoppa publicering

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Låsa upp publiceringslås". Annars ser du inte den blå knappen.

Denna sida publicerades: 2017-09-05

Skriv ut PDF-avsnitt

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Missa inga nya rön, tips och tricks! Prenumerera på insite!

Hitta till oss!

SiteVision AB (huvudkontor)
Drottninggatan 18A
702 10 Örebro

Info: 019-17 30 30
Support: 019-17 30 39

Senaste Tweets