Användarprofil - Allmänt

Här lägger du till de inmatningsfält som ska visas för användaren. Användaren kan enbart se och ändra sina egna uppgifter.

Fliken allmänt

Fält

Attributen Förnamn, Efternamn och E-postadress visas som standardinställning. Det går att lägga till fler attribut som finns i schemahanteraren i SiteVision genom att klicka på knappen Lägg till inmatningsfält.

Använd egen objektklass som finns i katalogen

Denna bockar du i om du vill lägga till en egen objektklass. Det går bra att göra om du har utökat schema för att lägga till egna attribut i din katalog. Fyll i användarklassen här. Då kan du nyttja alla attribut som hör till den användarklassen också, förutom de som finns i schemahanteraren i SiteVision.

Administratörer

Under Administratörer visas de personer som har rätt att exempelvis lägga till vissa fält (se inställning för att lägga till ett nytt attribut under fliken Inmatningsfält).

Tillåt administratörer att radera användare från katalogtjänsten

Om administratörerna ska ha möjlighet att ta bort användare så bockar du i denna kryssruta.

Lägg till ämne

Notifiera administratörer vid förändringar

Om administratörerna även ska få en notifiering via mail när någon ändrar sina uppgifter så fyller du i denna kryssruta. Det går också att fylla i ett ämne på mailet. Standardinställningen är "Användaruppgifter ändrade".

Lägg till katalogobjekt

För att lägga till en administratör, klicka på länken Lägg till administratör. Ett nytt fönster öppnas där du kan välja administratör antingen genom att bläddra eller söka fram en användare/grupp.