Meddelanden

Under meddelanden kan du aktivera länkar för att skicka meddelanden och SMS som visas vid sökresultet av en sökning i personkatalogen. Det går att få länkar både för e-post och SMS.

Meddelanden

Meddelanden

Aktivera meddelandefunktion

Här bockar du i att du ska aktivera meddelandefunktionen i personsök.

Mobiltelefonattribut

Fyll i katalogtjänstens attribut för mobiltelefon.

För att detta ska fungera krävs det att du fyllt i SMS-inställningar under Webbplatsinställningar -> Integration-> SMS. Med SMS i personkatalogen kan du nå ut till en grupp användare och skicka SMS till de mobilnummer som finns i katalogen.

Denna funktion är licensstyrd och kräver att du har en licens för SMS.

E-postattribut

Fyll i katalogtjänstens attribut för e-post om du vill använda meddelandefunktionen. Vid sökresultatet visas en länk ("Skicka meddelande").

Länk skicka meddelande

Klickar du på denna länk så kommer du till en ny vy för att skicka meddelande:

Skicka meddelande ruta