Fliken Åtkomstkrav

Under Åtkomstkrav kan du ställa in krav på protokoll för att nå vissa sidor på webbplatsen. Detta kan du göra om du vill att vissa sidor (exempelvis formulär med personuppgifter) ska vara krypterade men inte hela webbplatsen.

Skärmdump på fliken åtkomstkrav

Om du ska använda denna lösning rekommenderar vi att du på webbplatsen ställer in HTTP. Om HTTP inte är inställt på webbplatsen kommer alla sidor som du surfar till efter att du har varit inne på en krypterad sida att visas som https.

Därefter går du in på de undersidor där du vill ha HTTPS och väljer det alternativet.

Inställningar

Ärv inställningar

Åtkomstkrav ärvs från ovanliggande sidor. Skapar du en undersida till en sida där du valt HTTPS så ärvs dessa inställningar vidare till den nya sidan och denna ruta är i kryssad.

Inga krav

Detta är inställt som standard, då kan man använda HTTP eller HTTPS.

HTTP

Möjliggör endast åtkomst till sidan via HTTP-protokollet (utan SSL).

HTTPS (SSL)

Möjliggör endast åtkomst till sidan via SSL-krypterade anrop. Om en besökare via HTTP försöker att komma åt en sida som har kravet HTTPS så omdirigeras anropet automatiskt via HTTPS.

Används social collaboration behöver ytterligare inställningar göras.

För att kunna använda åtkomstkrav måste certifikat vara installerat och HTTPS vara uppsatt på den fysiska servern som denna webbplats körs på. Läs mer om detta i Att ställa in åtkomstkrav.

Laddar du ned en fil via https måste en webbläsarinställning göras i Internet Explorer. Välj menyn Verktyg, och därefter Internet-alternativ. Under fliken Avancerat och underrubriken Säkerhet finns kryssrutan Spara inte krypterade sidor på disken. Se till att denna är markerad i Internet Explorer.

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Egenskaper för webbplats"

Denna sida publicerades: 2016-11-10