Panelen Adresser

Adress

Här visas adressen till markerad sida.

Tidigare adresser

Tidigare adresser visas enbart om du kryssat i Aktivera ompekning av gamla adresser under alternativet Egenskaper på webbplatsen ->Webbplatsinställningar -> Avancerade inställningar.

Här lägger du till tidigare adresser för att aktivera ompekning av gamla adresser. Det innebär att man kan göra en 301-redirect till den nya sidan och på så sätt få med sig rankingpoängen från sökmotorerna från den gamla adressen till den nya adressen.

Inställningar på en sida

Lägg till adress

Fyll i en tidigare adress genom att skriva i den i det vita textfältet. Klicka sedan på checkboxen för att meddela att du är klar. Om den gamla sidan hade adressen <www.adress.se/index.html> så lägger du till /index.html som adress.

Ta bort adress

Markera en  adress i listan och klicka på krysset till höger för att ta bort en adress.

Ta bort tidigare adress

Kortnamn

Här kan du ange ett kortnamn för en webbsida. Det är användbart om du har valt en URL-stil som innehåller kortnamn. Anger du inget kortnamn och använder en URL-stil med kortnamn så blir det nummer som räknas upp.

Namn

Om du fyller i ett eget namn som kortnamn

Id kortnamn

Om du inte själv anger ett namn föreslår systemet ett kort id-nummer åt dig

Kortnamnet måste vara unikt. Det går inte att ge en sida ett kortnamn som redan används - om inte sidan är märkt  med ett annat språk.

Där du gör inställningar för URL-stil kan du välja att bocka i en ruta för att visa kortnamn som ett val i publiceringsdialogen.

Denna sida publicerades: 2016-12-08