Sett inn språk

Sett inn språk finner du under ikonet Sett inn i verktøylinjen.

Nettsiden er merket med nettsidens språk, men noen ganger må du gå inn i teksten og velge enkeltord for å endre språk. For eksempel hvis nettsiden din er på svensk, men det står en engelsk setning midt i teksten. For at for eksempel hørselstekniske hjelpemidler skal kunne skifte språk, er det viktig at du merker siden/teksten riktig (med lang-attributter).

Angi språk

Hvis du vil angi språk for ord/setninger i tekstmodulen, markerer du ordene og velger Sett inn -> Språk -> Angi språk.

Ange språk

Et nytt vindu åpnes der du kan velge språk fra en liste.

Lisa över språk

For å se om et ord er merket med et bestemt språk, kan du holde musepekeren over ordet. En grå bakgrunn vises da som en sveveeffekt på ordet sammen med en globus og språkkoden for det aktuelle språket.

Hover effekt för språk

Jordglobsikon + fr för Franska

Vis eksisterende språk/endre språk

Hvis du vil sjekke om det er angitt et språk for et ord, markerer du ordet og velger Sett inn -> Språk.

Hvis et språk er valgt, vises det øverst i listen med nedtonet tekst.

Valt språk

I detta fall är ordet markerat med Tyska (de)

Velg alternativet "Endre språk" for å få opp listen over språk igjen. Velg de språkene du ønsker, og klikk på OK.

Slette språk

Det er også mulig å slette et språk ved å velge Sett inn -> Språk -> Slett språk.

Språket forsvinner umiddelbart, uten bekreftelse.