Förenklat redigeringsgränssnitt

I det förenklade redigeringsgränssnittet kan du enkelt redigera text, bilder och youtubeklipp. När man klickar på gröna knappen ses först hela sidan men sedan dras den ihop till ett avskalat läge där man redigerar innehållet på sidan, se bild nedan.

Användare som inte har rättighet att se sidolisten i redigeringsläget får denna vy automatiskt när de arbetar i redigeringsläget. Det förenklade redigeringsläget kan även aktiveras genom att hålla nere shift-knappen på tangentbordet samtidigt som man klickar på den gröna redigeringsknappen. Det används också för att skapa blogginlägg.

Förenklat redigeringsläge

I detta läge går det att redigera text, bild och youtube-moduler. Om användaren har behov av att redigera andra moduler än dessa får man inaktivera det förenklade redigeringsläget eller tilldela användaren en roll som har rättigheten "Visa sidolist".

Aktivera/inaktivera förenklat redigeringsläge

På Webbplatsegenskaper under avancerade inställningar kan man välja om man på webbplatsen ska använda det förenklade redigeringsläget eller inte.