Onlinehjälpen

Redigera befintlig information på sidan

När man klickar på gröna knappen visas först hela sidan men sedan dras den ihop till ett avskalat läge där man redigerar innehållet på sidan, se bild nedan.

Förenklat redigeringsläge

I detta läge går det att redigera text, bild och youtube-moduler. Om användaren har behov av att redigera andra moduler än dessa får man inaktivera det förenklade redigeringsläget eller tilldela användaren en roll som har rättigheten "Visa sidolist".

Klicka i rubrikfältet för att ändra på rubriken. Skriv dit mer text eller sudda ut befintlig text med back-tangenten.

Ändra rubrik

För att byta bild, dubbelklicka på bilden.

Inställningar för bild

Det går att ladda upp en ny bild till sidan eller välja en befintlig bild från bildarkivet genom att söka efter den:

  • Lägg till en ny bild på sidan genom att klicka på knappen Lägg till. En bilduppladdare visas där du får bläddra fram den bild du vill ladda upp från din egen dator. Klicka Ok så syns den i bildfönstret. Klicka OK.
  • Om du vill använda en bild som redan finns i bildarkivet så klicka på fliken Sök efter bild. Börja fyll i ett sökord i sökrutan. Det är en livesökning så alternativ visas hela tiden i listan under sökrutan. Markera en träff så visas den till höger. Klicka OK när du har hittat rätt bild.

Önskas en alt-text får man gå till fliken Egenskaper för att fylla i det.

Alt-text till bild i bloggmodulen

Om administratören lagt till fördefinierade bildstorlekar syns dessa också under fliken Egenskaper:

Då kan personen som lägger till bilden välja mellan att lägga dit en liten bild (max 150px bred) eller en mellanstor bild (max 300px bred).

Klicka OK för att lägga till bilden.

För att ändra ytterligare innehåll på sidan, klicka in något av etxtfälten och ändra informationen. Läs mer om textredigeraren i förenklat redigeringsläge.

Sidan uppdaterad:

Nästa generations publiceringsverktyg är här!

se-sto-ste-sv5-1.sitevision-cloud.net
18.222.193.207