Fler värden att infoga

För att lägga till mer/annat innehåll i nyhetsmodulen, klicka på plusknappen.

Om man har valt att visa RSS så finns det färre alternativ att infoga eftersom värdena hämtas från en extern källa.

Alla metadata som man satt upp på webbplatsen

Först i listan kommer alla de metadata man satt upp på webbplatsen (Metadata) och på mallarna (Metadata mallar). Här ser man alltså olika metadatafält per webbplats beroende på vilka metadata som satts upp.

Om jag exempelvis har ett metadatafält som heter Kategori där jag märker mina nyheter med Ekonomi, Vetenskap osv så kan jag lägga till att Kategori ska visas i nyhetsmodulen:

Eget metadata "Kategori"

Artikel innehåll (Metadata)

Hämtar information från textmodulen Innehåll från artikeln. Används om man vill visa alla artiklar i fullformat istället för att länka artikeln till innehållet

Systemvärden

Hämtar valfritt systemvärde, ett sådant värde som systemet automatiskt håller reda på.

• skapad av
  • skapad datum
  • senast ändrad av
  • senast ändrad datum
  • publiceringsdatum
  • senaste publiceringsdatum

Radbrytning

Om man vill lägga till en radbrytning eller separator mellan innehållet.

Tips! Mellanrum mellan varje artikel ställer man in på fliken Avancerat.

Skärmdump av radbrytning i Nyheter
  • Radbrytning - Skapar en vanlig radbrytning
  • Egen separator - Här kan man lägga till en egen separator exempelvis html-kod (som stycke <p>) eller något eget tecken.

Bild

Om man vill lägga till en bild (exempelvis en ikon) som förekommer innan rubriken på varje nyhet exempelvis.

Skärmdump över ikon i Nyheter
Resultatet blir då:
Skärmdump av nyheter med ikon

Lägg till / ta bort favorit

Lägger till en länk för att lägga till/ta bort nyheter som favoriter. Inställningarna är desamma som går att ställa in i modulen Lägg till/ta bort favorit.

Exempel med lägg till favorit

Behörighet! Denna funktion kräver att man har modulen Lägg till/ta bort favorit.

Skript

Ett javaskript eller velocityskript där man kan påverka själv vad som skall hämtas och presenteras.

Skript

Behörighet! Denna funktion kräver licens för SiteVision Portal eller SiteVision Enterprise.

OBS! Hjälp med skript ingår inte i supportavtalet.