Innehåll

Under fliken Innehåll väljer du hur nyheterna ska visas. Du väljer vad som ska visas och hur det ska se ut. Som standard visas publiceringsdatum, artikel bild, artikel rubrik, artikel ingress och länk till artikel.

Nyhetsmodulen hämtar automatiskt innehåll från de textmoduler på artikeln som har namnet Rubrik, Ingress och Innehåll samt från bildmodulen som har namnet Bild.

Om det finns fler bilder i en artikel kommer den bildmodul som heter Bild att visas i nyhetsmodulen.

Skärmdump på fliken Innehåll

I den vita rutan till vänster visas vilket innehåll som ska visas i nyhetsmodulen. Nytt innehåll läggs till med plusknappen, minusknappen tar bort markerat innehåll. Upp och ner pil ändrar ordning.

För varje värde man lägger till/ställer in så finns speciella inställningar för det värdet som man ställer in till höger. Dessa inställningar beskriver vi här nedan. Dessutom finns det två flikar till - fliken Länk och fliken RSS - som finns på nästan alla värden.

Publiceringsdatum

Visar publiceringsdatum. Vill man ändra publiceringsdatum för en artikel så klickar man på egenskaper för artikeln.

Markera Publiceringsdatum i rutan till vänster. Till höger gör man inställningar för hur datum skall visas och bete sig.

Använd formatmall

Här ställer man in vilken formatmall som datumet ska visas med.

Datumformat

Inställningar för publiceringsdatum

Infoga radbrytning automatisk

Här väljer du om man vill infoga en rabrytning efter datumet eller inte. Denna är ikryssad som standard.

Artikel bild (Metadata)

Visar den bildmodul som heter Bild i artikeln.

Markera Artikel bild (Metadata) i listan.

Skärmdump av Artikel bild för modulen Nyheter

Begränsa bildernas storlek

Här kan du välja att begränsa bildernas storlek som hämtas från bildmodulen som heter Bild i mallen. Om du vill ha originalstorlek så avmarkera denna ruta.

Bildplacering

Det går också att välja placering av bilden: Ingenting, Vänster eller Höger.

• Ingenting - hamnar radvis
  • Vänster - flödar vänster
  • Höger - flödar höger

Artikel rubrik (Metadata)

Visar den textmodul som heter Rubrik i artikeln.

Markera Artikel rubrik (Metadata) i listan.

Skärmdump av Artikel rubrik för Nyheter

Använd formatmall

Här ställer du in vilken formatmall som rubriken ska visas med.

Begränsa antal bokstäver i texten

Här kan du begränsa antalet bokstäver i texten. Om du har en lång rubrik och ställer in 20 tecken så visas enbart de 20 första bokstäverna i rubriken.

Begränsningen gäller enbart när nyheterna presenteras på sidan av denna modul. Om nyheterna som hanteras i nyhetsmodulen exporteras som RSS så kommer all text ingå i RSS-flödet.

Infoga radbrytning automatisk

Här väljer du om du vill infoga en rabrytning efter rubriken eller inte. Denna är ikryssad som standard.

Artikel ingress (Metadata)

Visar den textmodul om heter Ingress i artikeln.

Markera Artikel ingress (Metadata) i listan.

Inställningar för ingress

Använd formatmall

Här ställer du in vilken formatmall som ingressen ska visas med.

Begränsa antal bokstäver i texten

Här kan du begränsa antalet bokstäver i texten. Om du har en lång ingress och ställer in 120 tecken så visas enbart de 120 första bokstäverna i ingressen.

Begränsningen gäller enbart när nyheterna presenteras på sidan av denna modul. Om nyheterna som hanteras i nyhetsmodulen exporteras som RSS så kommer all text ingå i RSS-flödet.

Infoga radbrytning automatisk

Här väljer du om man vill infoga en rabrytning efter ingressen eller inte. Denna är ikryssad som standard.

Länk till artikel

Visar en länk "Länk till artikel" så att man kan läsa hela artikeln.

Markera Länk till artikel i listan.

Skärmdump av länk till artikel i Nyheter

Använd formatmall

Här ställer du in vilken formatmall som länken ska visas med.

Placering

Det går också att välja placering av länken: Ingenting, Vänster eller Höger.

• Ingenting - hamnar radvis
  • Vänster - flödar vänster
  • Höger - flödar höger

Hämta länkbeskrivning

Om du vill ha en title på länkarna så kryssar du i denna ruta. Sedan kan du avgöra varifrån du vill hämta title-texten, exempelvis från rubriken eller ingressen på artikeln.

Visa bild efter länken

Om du önskar en ikon efter länken (exempelvis en pil) så kryssar du i denna ruta och bläddrar fram den bild du vill använda.

Öppna länken i nytt fönster

Denna kryssar du i om du vill öppna länken i nytt fönster.

Infoga radbrytning automatisk

Här väljer du om du vill infoga en rabrytning efter länken eller inte. Denna är ikryssad som standard.

Om du hämtar in nyheter med RSS så går det inte att styra lika mycket hur de ska visas. Detta eftersom alla värden kanske inte är medskickade.