Fliken RSS

De värden som går att exponera via RSS är Publiceringsdatum, Rubrik, Ingress, Bild, Källa och Länk till artikel.

Skärmdump på fliken RSS

RSS-export

Aktivera åtkomst av artiklar med RSS 2.0 från denna modul

Om den interna nyhetsfunktionen ska exponeras som en RSS-kanal så att andra webbaserade nyhetssystem kan hämta nyheter från den. RSS är en XML-standard som de flesta nyhetskanaler på Internet använder för att exponera information. Fyll i de fyra fälten titel, beskrivning, skapad av och copyright. Alla fält måste fyllas i för RSS:en ska validera.

RSS länk

I fältet RSS länk syns adressen. Det är denna adress som de andra webbplatserna behöver få att nå era nyhetsmoduler.

Kopiera till klippbord

Adressen till RSS-länken är ganska lång och därför krånglig att kopiera. Klicka på knappen Kopiera till klippbord för att kopiera adressen.

Allmäna tips gällande RSS

• Sidan måste vara publicerad för att RSS-adressen ska fungera.
  • Det går inte att skapa ett RSS-flöde av en evenemangskalender eftersom den kräver en koppling till en kalender på den sida där innehållet skall visas.
  • Eventuella begränsningar av antal tecken i texter (Rubrik, Ingress etc.) gäller inte vid RSS-export. Den fulla textlängden kommer att ingå i RSS-flödet (det är upp till mottagaren att avgöra vad i ert flöde den vill visa och hur).

Använd Alias för att skapa en kortare länkadress av RSS-länken. Då blir adressen lättare att komma ihåg och ni kan i framtiden enkelt byta ut källan för alias-adressen (dvs använda en RSS-länkadress från en annan nyhetsmodul) om/när ni vill.