Textfråga

En textfråga är en fråga där deltagaren får skriva in ett svar själv.

Skärmdump på flikenTextfråga

Fliken Text

Under denna flik finns inställningar som enbart gäller textfrågan.

Skärmdump på fliken Text för Textfråga

Förifylld text

Om det är en textfråga där du vet att många kommer att fylla i samma svar går det att fylla i ett standardsvar, exempelvis "I vilket land bor du?" kan man förifylla Sverige så slipper deltagaren att fylla i det. Vill besökaren svara något annat, är det bara att skriva över standardsvaret.

Platshållare

Skriv en platshållartext här. Texten försvinner så fort besökaren sätter muspekaren i inmatningsfältet för frågan.

Platshållare kan endast användas om kodstandard för webbplatsen är satt till HTML5. Platshållare stöds inte av Internet Explorer 9 och äldre.

Validering

Här kan du välja att validera fälten det vill säga att se till att rätt sak är ifyllt i fälten. Exempelvis att telefonnummer bara innehåller siffror och bindetreck, att namn inte innehåller siffror, att e-postadress innehåll @ osv.

Ingen validering

Om denna är ikryssad så kommer inte att fältet att valideras det vill säga att besökaren kan fylla i vad som helst i fältet. Detta är standardinställningen.

E-postadress

Om denna är ikryssad så får man ett reguljärt uttryck för att kontrollera att fältet innehåller bland annat @ och punkt för att bekräfta att det är en korrekt e-posadress.

Reguljärt uttryck

Vill du validera andra fält får du fylla i ett reguljärt uttryck själv.

Syntax för reguljära uttryck i Java

Introduktion till reguljära uttryck i Java