SPAM-skydd med Captcha

Captcha

En captcha är ett test som antas vara lätt att lösa för människor, men inte för automatiska datorprogram. Det brukar användas innan man fyller i ett formulär för att förhindra missbruk av tjänsten (utskick av spam) med hjälp av automatiska program, sk. robotar.

En captcha består av förvrängda eller överlappande teckenkombinationer som besökaren måste skriva in korrekt i ett fält.

Denna typ används om man önskar ett spamskydd i modulen. Det innebär att besökaren måste fylla i den teckenkombination som visas för att kunna skicka in formuläret.

Captchafrågan är alltid obligatorisk.

Captchafråga

Avancerad

Under fliken Avancerad går det att lägga till CSS-klassnamn från frågan.