Sök - Sökformulär

Skärmdump på fliken Sökformulär

Sökknapp

Här väljer du om du vill ha en bild eller text som sökknapp.

Standardknapp

Fyll i egen text i fältet. Standardtexten är Sök.

Bildknapp

Väljer du bildknapp så får du bläddra fram en bild ur bildarkivet som ska användas som sökknapp.

Automatiska förslag på sökord

Ge förslag på sökord när användaren skriver sin fråga

Bocka i denna ruta om sökordsförslag ska komma upp i sökrutan när användaren fyller i sökfältet. Standardinställningen är 10 förslag.

sökordsförslag

Sökordsförslag

Ta bort syntax-tecken från förslagen

För att göra söken mer stabil så tvättar vi sökordsförslagen från "farliga" tecken (exempelvis kolon, tilde, måsvingar etc). Detta kan innebära att man inte får träff på vissa titlar som innehåller dessa tecken. Önskar du inte ha denna automatiska tvättning så bockar du ur denna ruta.

Denna ruta är ikryssad som standard.

Sortera förslagen i bokstavsordning

Bocka i denna ruta om sökordsförslagen ska visas i bokstavsordning. Om rutan är urkryssad så visas förslagen i relevans-ordning.

Fält för sökordsförslag

Här kan du bestämma om sökordsförslagen ska visa namn på sidor eller titel.

• Sök på titel
  • Sök på namn (namn på sidor)