Lägg till en tabell

1. Markera den sida där du vill lägga till en ny tabell.
2. Markera innehållsytan under Innehåll. I detta exempel heter innehållsytan Mittenspalt.
Innehållsytan Mittenspalt
3. Välj snabbikonen "Lägg till tabell".
4. "Inställningar för tabell" öppnas. Fyll i exempelvis kontaktinformation.

Markera den översta raden (som innehåller Namn, Rum, Telefon och E-post) och välj en annan formatmall så att det syns att det är rubriker.

OBS! Om administratören har bestämt att man skall använda Utökat tillgänglighetsstöd , bör man också markera tabellrubrikerna och klicka på ikonen längst bort till höger (Rad/kolumnrubrik) för att också kodmässigt märka dessa som tabellrubriker.
Om man inte gjort detta och klickar på OK , får man upp följande påminnelse:
5. Vill man underlätta läsningen av tabellen kan man varannanradsfärga tabellen. Markera det område som skall varannanradsfärgas och välj Alternativ -> Varannanradsfärga.
6. Vill man att tabellbredden skall anpassas till modulbredden, välj Alternativ -> Tabellbredd. Kryssa i rutan Anpassad till modulbredden. Tabellen blir då lika bred som innehållsytans bredd.

Om man nu klickar OK, så får man upp en påminnelse om att ange tabellsammanfattning (OM man centralt har bestämt att man skall ha utökat tillgänglighetsstöd) och/eller tabellrubrik.

Tillgänglighetstips! Enligt Vägledningen 24-timmarswebben (avsnitt xxx) ...

Denna sida publicerades: 2016-10-11