Fliken utseende

När du har valt en frågetyp så visas flikar till höger som hör till just den frågan.
Alla frågetyper har två-fem flikar. Tre av dessa flikar ser i princip likadana ut:

Inmatningsfältets utseende

Skärmdump på fliken Utseende

Höjd och Bredd

Vilken bredd och höjd som inmatningsfältet ska ha i antal tecken.

Bild

Skärmdump på fliken Utseende

Här kan du lägga till en bild i formuläret tillsammans med frågan (exempelvis om deltagaren ska bedöma utseendet på något). Kryssa i "Visa en bild tillsammans med frågan"

Välj bild

Här bläddrar du fram den bild som ska visas.

Placering

Välj var, i förhållande till frågan, som bilden ska placeras. Valbara alternativ är nedanför eller ovanför.

Presentation

Frågetyperna Enval och Flerval har även inställningen Presentation:

Skärmdump på fliken Utseende för frågor

Välj bland alternativen i en lista

Kryssa för detta alternativ om du vill att svaren ska presenteras i en lista. Om denna används vid en flervalsfråga så måste besökaren hålla nere CTRL för att markera flera alternativ.

Välj alternativ genom kryssrutor

Kryssa för detta alternativ om du vill att svaren ska presenteras med kryssrutor. Om kryssrutor används är det möjligt att låta användaren välja hur många kolumner som alternativen ska presenteras i.

Tillåt annat valfritt alternativ

Kryssa för detta alternativ om du vill att deltagaren själv ska få ange ett valfritt alternativ som svar. Det vill säga ett textfält visas där deltagaren kan fylla i sitt svar.

Skärmdump på valfritt alternativ för E-post formulär