Datumfråga

Skärmdump av Datumfråga exempel

Datumfrågan används om du vill hjälpa användaren med att fylla i ett datum så att det blir rätt. Du kan se till att det inte är ett datum som redan varit, inte en helgdag samt inte för tätt inpå den uaktuella händelsen.

Skärmdump på Datumfråga

Fliken datum

Skärmdump på Fliken Datum

Tillåt endast datum i framtiden

Kryssa i denna om man inte skall få välja datum som redan har varit. Försöker man välja ett passerat datum får man följande felmeddelande:

Skärmdump på felmeddelande

Begränsa hur nära dagens datum val går att göra

Om man vill ha några dagars förberedelser för att boka in kunden, beställa fika eller liknande kan man välja hur nära inpå dagens datum man får välja ett datum. Det går att ställa in antal veckor, dagar och timmar här. Ställer man exempelvis in 5 dagar så kan man inte boka en aktivitet om det bara är 4 dagar kvar tills den aktiviteten. Då får man följande felmeddelande:

Skärmdump på felmeddelande

Begränsa vilka dagar som är valbara

Här kan man markera de dagar som är möjliga att boka. Exempelvis kan man se till att man bara kan boka en aktivitet på en vardag . Försöker man välja ett datum som infaller på en helg så får man följande felmeddelande:

Skärmdump på felmeddelande