Infoga ankare

Infoga ankare hittar du under ikonen Infoga i verktygslisten.

Ankarlänkar kan användas för att länka inom en sida. Markören hoppar då direkt till ett visst ställe på sidan. Alla moduler som används på en webbsida blir automatiskt ett ankare. Det går också att skapa ankare till ett stycke.

Skapa ankarlänk (med moduler som förskapade ankare)

1. Markera det ord som du vill länka och klicka på ikonen för att skapa länk.

2. Välj Intern webbsida och kryssa i rutan Använd ankare

3. Klicka på knappen Ankare.

Knapp Ankare

4. Då visas ett "Innehållsträd" med alla de moduler som finns på sidan (samma vy som visas under Innehåll). Alla moduler blir automatiskt ett ankare.

Skärmdump på fördefinierat ankare

5. Markera den modul som du vill länka till. Klicka OK.
6. Klicka OK.

Skapa ankarlänk (till stycke inom en textmodul)

1. Börja med att markera det stycke (i en textmodul) som du vill länka till.

2. Välj Infoga -> Ankare -> Skapa ankare i verktygslisten.

3. Ett nytt fönster öppnas där man får namnge ankaret. Klicka OK.

Skärmdump på spara som ankare

När man har lagt till ett ankare syns det som ett tooltip när man vilar pekaren över stycket.

Tooltip som visar ankare

4. Markera det ord som du vill länka och klicka på länksymbolen.

5. Välj intern länk och kryssa i rutan Använd ankare.

6. Klicka på knappen Ankare.

7. Då visas ett "Innehållsträd" med alla de moduler som finns på sidan (samma vy som visas under Innehåll) plus de stycken man själv markerat som ankare (visas som ankarsymboler).

Skärmdump på ankarlänk inom textmdsul

8. Markera den modul som du vill länka till. Klicka OK.

Redigera ankare

Du ändrar ankaret genom att markera stycket, klicka på Infoga -> Ankare -> Ändra ankare i verktygslisten. Då kommer du tillbaka till samma fönster som när du skapar ankare.

Ta bort ankare

Du tar bort ankaret genom att markera stycket, klicka på Infoga->Ankare->Ta bort ankare i verktyglisten.

OBS! Ankaret tas bort på en gång, utan bekräftelse.

Ta bort ankare