Infoga citat

Infoga citat hittar du under ikonen Infoga i verktygslisten.

Här kan man ange i koden att ett textstycke är ett kortare citat eller ett blockcitat. Det går också att länka en hänvisning till citatet, denna skrivs ut i HTML-koden.

Kortare citat

Markera ett ord eller ett stycke och välj detta alternativ. Citatet visas med citattecken:

Företaget AB har etablerat sig i Sverige

TIPS! Fungerar också med snabbkommandot CTRL+SHIFT+Q.

Citat med hänsvisning

Det går också att skicka med en hänvisning i citatet som visas i HTML-koden. Markera ordet och välj detta alternativ. Ett nytt fönster öppnas där man får skapa en länk.

Blockcitat

Blockcitat kan användas när man vill citera ett längre stycke text.

Markera texten och välj ikonen Infoga->Blockcitat. För att avsluta blockcitatet, ställ markören på ny rad och tryck backspace.

Nunc vel enim nisi. Etiam molestie mi vitae scelerisque finibus. Donec lobortis felis sed volutpat ultricies. Pellentesque mattis porta ante a accumsan. Cras tempus nulla sed nisl condimentum iaculis. Sed ligula augue, lobortis ac pharetra semper, vulputate id quam.

Blockcitat visas med ett citattecken samt ett indrag från vänstermarginalen, vilket ger bra läsbarhet.

Ta bort citat

Ha markören någontans i citatet och välj detta alternativ för att ta bort citatmarkeringen.

OBS! Internet Explorer innan version 8 stödjer inte citat-taggen. Dvs det blir inte markerat med "", men kodmässigt blir det rätt.