Lathund kategorifråga

1. Lägg till en fråga under fliken Fråga exempelvis "Välj skola".

2. Gå till fliken Delfrågor . Klicka på plusknappen för att lägga till en delfråga. Exempelvis "Kommun".

Skärmdump på fliken Delfrågor
3. Gå till fliken Alternativ för att lägga till alternativ till delfrågan.
OBS! Första gången man skall lägga till ett alternativ går det inte att klicka på plustecknet . Då får man högerklicka på Frågan ("Välj skola") och välja Ny. Samma dialogruta öppnar sig som under plustecknet.
Fyll i ett alternativ till delfrågan Kommun.
Skärmdump på fliken Alternativ
4. Gå tillbaka till fliken Delfrågor för att lägga till ytterligare en delfråga ("Skola").

För att göra formuläret mer tillgängligt så kan man fylla i en mer utförlig beskrivning av vad fältet innebär. Denna förklaring skrivs då ut som en title-text i koden.

Skärmdump på Delfråga exempel
5. Gå till fliken Alternativ. Markera ett alternativ tex Örebro och lägg till ett nytt alternativ ("en skola") under Örebro med hjälp av plusknappen.

Lägg till alla skolalternativ för Örebro. Gör därefter samma sak med Kumla.

Skärmdump på Alternativ exempel 2
6. Gå tillbaka till fliken Delfrågor. Klicka på plustecknet för att lägga till ytterligare en delfråga ("Klass").
Skärmdump på ny Delfråga
7. Gå återigen till fliken Alternativ för att lägga till alternativ för klass. Markera en skola under Örebro och klicka på plustecknet för att lägga till vilka klasser som finns på den skolan.

Lägg till alternativ för alla skolor i Örebro och Kumla.

Skärmdump på Alternativ exempel 3
8. Klart!
OBS! För att frågan skall visas under fliken Alternativ så får man klicka OK och spara sidan och därefter öppna modulen igen.