Övriga inställningar

Skärmdump på steg1 i publiceringsflödet

Bäst före

Bäst före används om man vill bli notifierad om att en sida behöver ses över efter en viss tid eftersom det gått ett tag sedan den publicerades. Notifieringen via mail innehåller en länk till sidan. Mottagaren kan då klicka på länken, läsa igenom innehållet och bestämma om något ska ändras, om sidan ska publiceras på nytt (godkänna befintligt innehåll) eller avpubliceras. På detta sätt hålls sidorna uppdaterade med rätt innehåll.

Det går att ställa in centralt om man vill att denna ruta ska vara ikryssad som standard. Det är bra om man exempelvis har en kvalitetspolicy där alla sidor ska granskas efter en viss tid. Inställningen är bara en rekommendation och det går att avmarkera rutan i publiceringsdialogen om man inte önskar någon påminnelse.

Vem får notifieringen?

• Inställd mottagare - Den som är inställd på webbplatsen som mottagare under Egenskaper för webbplats -> Meddelande -> Bäst före
  • Publiceraren - I första hand den som publicerar sidan, om denna har sin e-postadress inlagd i katalogtjänsten
  • Webbplatsansvarig - Om webbplatsansvarig är uppsatt på webbplatsen
  • Serveransvarig

När får man en notifiering?

Systemet föreslår alltid 6 månader framöver om detta inte ändras centralt, se centrala inställningar för bäst-före.

Har man kryssat i rutan så står detta datum kvar (systemet föreslår alltså inte ett nytt datum) men man kan ändra datumet om man vill.

Version

Här anger man om man vill publicera nuvarande arbetsversion eller en annan version som man har sparat tidigare. Om man inte vill spara någon speciell version behöver man inte ändra på denna inställning.

Klicka på Nästa för att gå vidare med publiceringen.

Om du inte vill stega igenom hela publiceringsguiden så kan du klicka på Slutför.