Metadata

Här kan man fylla i metadatavärden för de metadatafält som finns uppsatta på webbplatsen. Metadata betyder "data om data" och innehåller information om sidan som visas. Det kan exempelvis vara information om när sidan publicerades senast, vem som skapade sidan, vilken avdelning som sidan är kopplad till osv.

Skärmdump på metadata i publiceringsflödet
En röd asterisk (*) innebär att fältet är obligatoriskt, dvs det måste fylla i för att sidan skall bli publicerad. Försöker man publicera utan att fylla i metadata får man upp följande fönster som specificerar vilka metadata som är obligatoriska som inte fyllts i:
Skärmdump på påminnelse om obligatoriskt metadata

Om det finns en ruta som heter Ärv värde ovanför metadatat innebär det att värdet hämtas från ovanliggande sida så användaren slipper fylla i fältet. Vill man dock skriva i fältet får man bocka ur rutan Ärv värde.

Klicka på Nästa för att gå vidare med publiceringen.

Systemvärden och Koppling till textmodul/bildmodul/mediamodul visas inte i publiceringsdialogen eftersom dessa värden inte går att ändra.