Skapa länk i förenklat redigeringsläge

För att skapa en länk, markerar du ett ord i texten och klickar på länkikonen. Ett nytt fönster öppnas. Välj vilken typ av länk du vill skapa högst upp i flikarna.

Intern länk

För att skapa en intern länk, söker du efter en befintlig sida som du vill länka till. Sökningen är en livesökning som uppdaterar sökresultaten i en lista under sökrutan. Markera den sida som du vill länka till.

Skapa intern länk

Om du för musen över sökresultaten så visas sökvägen till sidan.

Extern länk

För att skapa en extern länk, växla över till fliken Extern länk. Fyll i adressen till den externa sidan. Det går också att klistra in en adress med kortkommandot (CTRL+V eller högerklicka och alternativet "klistra in".

Extern blogglänk

Filer på sidan

Här kan du ladda upp en egen fil om du väljer knappen Lägg till. En filuppladdare visas där du får bläddra fram den fil du vill ladda upp från din egen dator. Klicka Ok så syns den i fönstret:

Ladda upp fil på sidan

Sök efter fil

Om du vill använda en fil som redan finns i filarkivet så klickar du på fliken Sök efter fil. Börja fyll i ett sökord i sökrutan. Det är en livesökning så alternativ visas hela tiden i listan under sökrutan. Markera en träff så visas den till höger. Klicka OK när du har hittat rätt fil.

Sök efter fil