Mediaflow

Tredjepartsleverantör

Sitevision har ett samarbete med Mediaflow Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Beställning och support hanteras genom dem. Du behöver vara kund hos dem för att få tillgång till licensnyckel samt kundid.

Som kund i Sitevision Cloud behöver du även göra en licensbeställning till oss för att få tillgång till modulen.

Info till våra On Prem-kunder: Från och med Sitevision-version 2023.04.1 behöver en uppdaterad version av MediaFlow's portlet användas. Du finner den här: https://support.mediaflow.com/hur-installerar-jag-mediaflows-sitevision-plugin

Följande krävs för att använda modulen

1. Deploya MediaFlowPro portlet som du får av leverantören.
    • Ligger webbplatsen i Sitevision Cloud hanterar vi det här steget.
  2. Gå till Egenskaper -> Metadata på huset och lägg till följande två textmetadatafält:
    • MFP.Key (detta fält är till för er licensnyckel)
    • MFP.ServerID (detta fält är till för ert kundid)
  3. Gå till fliken Avancerat och fyll i följande identifierare för de båda fälten:
    • MFP.Key
    • MFP.ServerID
    • Observera att namnen är shiftlägeskänsliga.
  4. Fyll i värdena i metadatat (licensnyckel och kundid som du fått från Mediaflow)

Bilderna nedan visar inställningarna för steg 2-4.

Lägg till metadatafält

Lägg till metadatafält av typen Text (steg 2)

Identifierare

Lägg till identifierare under fliken Avancerat (steg 3)

Metadata värden

Lägg till metadatavärden (steg 4)

Tilldela behörighet att använda modulen

Tilldela adminrollen (eller den roll som ska ha tillgång till modulen) behörighet till modulen.

Modulen finns sedan i modulväljaren under ikonen Moduler -> Bild och media -> Bild från MediaflowPro.

MediaFlowPro

Använd olika licenser till olika delar av din webbplats

Om du jobbar med underwebbar och vill koppla olika MFP-licenser till olika delar av din webbplats behöver du lägga till ett Metadata.

1. Gå till Egenskaper på huset -> Metadata.
  2. Klicka på Lägg till metadatafällt. Fyll i informationen:
    Namn: MFP.AllowSublicenses
    Metadatatyp: Text
    Förifylld text: True
  3. Växla till fliken Avancerat. Fyll i informationen:
    Identifierare: MFP.AllowSublicenses
  4. Klicka på OK.
Skärmklipp från vyn Lägg till Metadatafält.

Lägg till metadatafält av typen Text (steg 2)

Skärmklipp från vyn Lägg till Metadatafält

Lägg till identifierare under fliken Avancerat (steg 3)

Denna funktion kräver att du har licens hos Mediaflow.