Media - Inställningar

Med modulen Media kan du bädda in innehåll, exempelvis videoklipp, ljud eller ett inlägg från sociala medier, på din webbplats. Du bäddar in innehållet genom att enkelt klistra in en länk från den externa webbplatsen i modulen i SiteVision. Tekniken som används för att bädda in innehållet bygger på oEmbed Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Media inställningar

Adress

Här skriver du in en länk till det inlägg från en tjänst du vill hämta information från. Hur länken ska se ut kan du läsa mer om på oEmbeds hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..Du kan länka in de vanligaste typerna av social media, video- och musiktjänster, som exempelvis Youtube, Twitter, Spotify, Vimeo och Instagram. Här är en lista över tjänster som går att länka in*:

• Dreambroker
  • Facebook*
  • Flickr
  • Google Calender
  • Google Maps
  • Google Views
  • Imgur
  • Instagram*
  • LinkedIn
  • Open Graph
  • SlideShare
  • SoundCloud
  • Spotify
  • Twitter
  • Vimeo
  • Wikipedia
  • Wistia
  • Youtube

* Vissa av tjänsterna kräver att du har ett uppsatt utvecklarkonto hos tjänsten du försöker länka in. Du behöver tex en Token för att få länka in Instagram och Facebook.

Du klistrar inte in adressen till ett företags flöde utan adressen till ett inlägg. Här är ett exempel från YouTube.

Anpassa spelarens storlek

Skriv in en största bredd och/eller maxhöjd för utrymmet det inlänkade materialet ska få ta på sidan. Om du väljer att inte ange några värden så kommer spelaren anpassas dels till ytan i innehållsytan, men även storleken som leverantören av medietjänsten sätter spelar in.

Storlek för spelaren