Metadatatypen Katalogobjekt

Denna typ av metadata pekar ut ett katalogobjekt som finns i katalogen. Till skillnad från användarobjektet kan du här peka ut flera användare eller en hel mapp. Används exempelvis i kontaktmodulen om du vill välja mellan flera kontaktpersoner.

Klicka på Lägg till användare för att lägga till ett katalogobjekt. Då öppnas ett nytt fönster "Lägg till användare" där du kan bläddra eller söka fram det objekt du vill använda.

Så här gör du

1. Längst ner i panelen Metadata finns knappen Lägg till metadatafält. Klicka på knappen för att lägga till ett nytt metadatafält.

knapp

2. En ny vy visas där du gör inställningarna för det metadatafält du vill skapa. Välj metadatatyp: Katalogobjekt:

Lägg till katalogobjekt

3. När du har lagt till ett metadata av typen Katalogobjekt så visas en länk Lägg till katalogobjekt längst ner. Klicka på den för att bläddra eller söka fram katalogobjekt. Upprepa om så önskas.

Klicka OK eller gå vidare till fliken Behörighet.

Metadata är versionerat vilket innebär att du alltid måste publicera ut de förändringar du gör för att de ska visas online.

För att lägga till eller ändra på ett metadatafält krävs behörigheten "Hantera metadatafält".