Metadatatypen Nummer

Metadatatypen nummer är ett siffervärde som kan skrivas ut som text på en sida. I metadatafältet skriver du direkt in ett värde, alternativ klickar fram det med hjälp av plus- och minusknapparna.

Exempel

Ett exempel på användningsområde för metadatatypen nummer är en bilds bredd och höjd. Genom att skapa två metadatafält, ett för bredd och ett för hjöd, kan man sedan skriva ut bildens storlek i exempelvis en bildtext.

Exempel metadatatyp nummer

Så här gör du

Längst ner i panelen Metadata finns knappen Lägg till metadatafält. Klicka på knappen för att lägga till ett nytt metadatafält. En ny dialogruta öppnas där du gör inställningarna för det metadatafält du vill skapa.

Det inte går att göra några specifika inställningar för metadatatypen nummer.

Nummer

Klicka OK eller gå vidare till fliken Behörighet.

Metadata är versionerat vilket innebär att du alltid måste publicera ut de förändringar du gör för att de ska visas online.

För att lägga till eller ändra på ett metadatafält krävs behörigheten "Hantera metadatafält".