Gruppinställningar

Modulen Gruppinställningar används på gruppsidor för att visa vilken typ av grupp det är. För gruppadministratörer visas också en meny med alternativ för att ändra inställningar för gruppen.

Exempel på utseende för en gruppadministratör

Grupptyp

Gruppadministratörer kan ändra gruppens typ.

• Öppen grupp - alla användare kan gå med i gruppen som är synlig för alla besökare på webbplatsen. Gruppmedlemmar kan skriva inlägg, kommentera och arbeta med filer. Besökare kan enbart kommentera laddar ner befintliga filer.
  • Modererad grupp - enbart gruppadministratörer kan lägga till gruppmedlemmar. I allt övrigt fungerar den på samma sätt som en öppen grupp.
  • Sluten grupp - enbart gruppadministratörer kan lägga till gruppmedlemmar. Informationen i gruppen är enbart synlig för gruppmedlemmar.

Behörighetsinställningarna på en gruppsida gäller före grupptypen. En gruppsida tillhörande en sluten grupp som sätts som publik kan ses av samtliga besökare. Enstaka användare som läggs till och kopplas till en roll på sidan ser innehållet utan vara medlem i gruppen.

Gruppstatus

Gruppadministratörer kan ändra gruppens status.

• Aktiv grupp - gruppen är aktiv och öppen för inlägg, kommentarer etc.
  • Inaktiv grupp - gruppen är låst för ändringar och ingen kan lägga till nya inlägg, kommentarer eller liknande.

Inställningar

Gruppadministratörer kan via detta alternativ ändra gruppens inställningar

• Namn - gruppens namn som bl.a. visas på gruppsidan och i sökresultat.
  • Beskrivning - beskrivningen av gruppen som bl.a. visas på gruppsidan och i vissa sökresultat.
  • Administratörer - gruppens administratörer. Nya administratörer kan läggas till via knappen med "plustecken".
Exempel på utseende för gruppinställningsfönstret

Exempel på utseende för gruppinställningsfönstret

Det finns inga inställningar att göra på modulen i redigeringsläget.

Gruppinställningar

Denna modul kräver licens för Social Collaboration.

Denna sida publicerades: 2016-02-14