Hjälpwebb

Alla grupper

Modulen Alla grupper visar alla grupper som en användare är medlem i.

Denna modul används tillsammans med modulen Grupper på profilsidan som innehåller en länk, "Visa alla grupper (X)", som leder till en målsida där denna modul finns placerad.


Ikonerna längst upp till vänster används för att visa mer eller mindre information om respektive grupp. Detta gör det lättare att skaffa sig en överblick, om antalet grupper är stort.

Genom att fylla i tecken i inmatningsfältet för filtrering, så visas enbart grupper där dessa tecken ingår i namnet.

Notifiering för nya inlägg

Om en användare besöker en sida med modulen, och det finns nya händelser i grupper hen är medlem i, så visas en liten grå markering tillsammans med gruppens namn för att illustrera detta. Den grå markeringen finns kvar till dess att användaren besökt gruppen och läs-timouten löpt ut.

Lämna grupp

När en användare tittar på sina egna grupper så är det möjligt att lämna en grupp genom att klicka på krysset som visas när muspekaren förs över gruppen.

Om man är den sista administratören som är kvar i gruppen så kommer man få en fråga om man verkligen vill lämna gruppen. En konsekvens av att som sista administratör lämna en grupp är att gruppsidan avpubliceras och att ingen längre kommer att kunna komma åt gruppen.

Administratörer som har tillgång till redigeringsgränssnittet kan alltid gå in och publicera gruppsidan på nytt. Om detta sker så är det viktigt att en ny administratör anges.

Lägg till grupp

När en användare tittar på sina egna grupper så är det möjligt att lägga till nya grupper via knappen "Lägg till grupp". En förutsättning för att detta ska gå är att användaren har rätt behörighet, i annat fall så kommer inte knappen att visas.

När en ny grupp skapas så måste namn och typ av grupp att väljas. Det är också möjligt att ange en beskrivning av gruppen för att exempelvis förtydliga vad syftet med gruppen är.

Mer information om att lägga till grupper finns under Tema Social Collaboration.

För att kunna skapa grupper krävs behörigheten Skapa gruppsida i gruppmappen där gruppen skapas.

För att kunna skapa slutna grupper krävs behörigheten Skapa slutna grupper i gruppmappen där gruppen skapas.

Denna funktion kräver licens för Social Collaboration.

Denna sida publicerades: 2017-01-09

Skriv ut PDF-avsnitt

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Missa inga nya rön, tips och tricks! Prenumerera på insite!

Hitta till oss!

SiteVision AB (huvudkontor)
Vasagatan 10
702 10 Örebro

Info: 019-17 30 30
Support: 019-17 30 39

Senaste Tweets