Hjälpwebb

Skicka meddelande

Med modulen Skicka meddelande kan du skicka meddelanden direkt med en användare i Social Collaboration. Modulen placeras på profilsidan. För att starta en konversation med en användare går du till användarens profilsida och klickar på knappen för att öppna meddelandefönstret. Meddelanderutan som öppnas sitter fast i webbläsarfönstrets nedre del, men kan flyttas längs hela nederkanten.

Du behöver inte ha lagt till användaren du vill starta en konversation med som kontakt.

Använd gärna modulen Skicka meddelande tillsammans med modulen Meddelanden som placeras i mallen.

 Nytt meddelande

Klicka på knappen Meddelande för att skicka meddelande till den användare vars profilsida du besöker. En meddelanderuta visas i nedre delen av webbläsarfönstret.

Du ser status, via färgen på ikonen framför namnet på den du skickar meddelande till, grönt betyder inloggad och rött betyder inte inloggad. Du ser även när den du chattar med håller på och skriver svar till dig. Modulen länkar automatiskt (ger en klickbar länk) textlänkar och bäddar automatiskt in innehåll i konversationen om sidan du länkar till har stöd för oEmbed.

Stäng ner meddelanderutan genom att klicka på krysset längst upp till höger. Via pilen till vänster hittar du pågående konversationer och du kan även skapa ett nytt meddelande.

Pilen i meddelanderutan

Modulen Skicka meddelanden kräver licens för Social Collaboration.

Denna sida publicerades: 2016-02-14

Skriv ut PDF-avsnitt

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Missa inga nya rön, tips och tricks! Prenumerera på insite!

Hitta till oss!

SiteVision AB (huvudkontor)
Vasagatan 10
702 10 Örebro

Info: 019-17 30 30
Support: 019-17 30 39

Senaste Tweets