Söklistning av personer - Sökfråga

Sökfrågan söker på de användarfält som är sökbara. Exempelvis namn, titel, e-postadress. På Egenskaper på webbplatsen -> kategorin Webbplats -> fliken Social Collaboration -> knappen Inställningar vid "Ändra vilka användarfält..." kan du se och justera vilka fält som är sökbara.

Fliken sökfråga

Sökfråga

Här fyller du i den sökfråga som ska listas. Det går att skriva en sökfråga (en vanlig sträng) eller bygga upp en sökfråga med Velocity.

Om du skriver "a*" så får du en söklistning på de personer som har ett a i sitt förnamn eller efternamn.

Resultatet blir en lista

Resultatet av sökning på a*

Resultat av söklistning på personer som innehåller "c*"

Nu sorteras listan efter relevans. Vill du ha de senast publicerade dokumenten högst upp så får du ställa in sorteringen på fliken Avancerat.

Sökfrågan *:* söker fram alla personer.

SiteVision använder sökmotorn Solr, som i sin tur baseras på Lucene. Sökfrågor skrivs alltid enligt sökmotorns syntax.

Sökfrågan är dynamisk och ska evalueras av Veclocity

Om sökfrågan är uppbyggd i Velocity ska denna rutas kryssas i.

Kryssa endast i denna ruta om din sökfråga faktiskt innehåller Velocity-kod. Annars måste modulen göra en hel del jobb helt i onödan.

Denna sida publicerades: 2016-02-09