Panelen E-plikt

Sedan 1 juli 2012 finns en lag om pliktleverans av elektroniskt material. Den gäller för elektroniskt material som tillgängliggörs efter den 31 december 2014. Här kan du läsa mer om vem och vad som e-plikten gäller för.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

I SiteVision finns nu inbyggt stöd för E-plikt med automatisk rapportering till Kungliga Biblioteket. Publiceringsdialogen har utökats med en ny kryssruta där redaktören har möjlighet att markera om en specifik sida ska arkiveras eller ej. Dessa sidor leveras därefter automatiskt till Kungliga Biblioteket via ett RSS-liknande format.

Funktionen ingår utan kostnad för kunder inom offentlig sektor men kräver en separat licens som kan erhållas via SiteVision Support.

E-plikt

E-plikt

Aktivera E-plikt för webbplatsen

Bocka i denna ruta om du vill aktivera e-plikt på webbplatsen. Efter att du fyllt i nedanstående uppgifter kan de redaktörer som har behörigheten "Publicera för e-plikt" välja om de vill skicka iväg sidor vid publicering som en e-pliktsleverans. Du kan själv testa efter att du har aktiverat e-plikt och sedan publicerat en sida där du kryssar i " Inkludera i e-pliktsleverans". Resultatet blir i form av RSS och du kan kontrollera att det fungerar genom att ange

Allmänt

Titel

Här fyller du i titel.

Ansvarig utgivare

Här fyller du i ansvarig utgivare i formatet http://id.kb.se/organisations/SE[organisationsummer]+ev.[-suffix]

Ta bort klamrarna och fyll i ditt organisationsummer. Om ni inte använder suffix så sudda ut +ev.[-suffix]

Vid frågor angående ansvarig utgivare, kontakta Kungliga biblioteket.

Här fyller du i copyright.

Beskrivning

Här kan du fylla i en beskrivning om du önskar.

Säkerhet

Detta är användarnamnet som Kungliga Biblioteket kommer att använda för att ansluta till er webbplats. De får enbart access till e-pliktsleveransen. Detta användarnamn och lösenord måste meddelas till Kungliga Biblioteket.

Användarnamn

Välj ett användarnamn som du sedan skickar till Kungliga Biblioteket.

Lösenord

Välj ett lösenord som du sedan skickar till Kungliga Biblioteket.

E-pliktslevererantörerna kan administrera sina feeds på vår sajt för registrering och leverans https://e-plikt.kb.se/ . Dock har ännu inte Kungliga biblioteket stöd för att lägga upp feeds med lösenord så därför måste du som vill använda e-plikt via Sitevision skicka användarnamn och lösenord till Kungliga biblioteket manuellt. Maila till e-plikt@kb.se

Denna funktion kräver att du har licens för E-plikt.

Denna sida publicerades: 2016-12-20