Lägg till länkad layout

Länkad layout

Länkad layout är ett smart sätt att återanvända innehållet från en befintlig layout. Samma information kan visas på fler ställen på webbplatsen men behöver bara redigeras på ett ställe.

Gör så här:

För att peka ut den information som ska hämtas in från en annan sida, högerklicka på innehållsytan och välj Lägg till layout -> Länkad.

En ny visas där strukturen på din webbplats visas. Välj den sida där du vill hämta information från och peka ut en layout, gridrad eller gridspalt.

Peka ut den layout som ska visas

Klicka OK. Nu visas den informationen som finns i layouten på din sida.

Hitta källan

Det går inte att redigera den länkade layouten- då får du gå till källsidan. Det gör du genom att högerklicka på den länkade layouten och välj Gå till källsida för att visa "originallayouten". Du kommer då till den sida där ursprungsinformationen finns.

Högerklick på länkad layout

För att peka ut en annan layout, högerklicka och välj Byt layout. Då visas vyn där ser hela strukturen igen.

För att lägga till layouter krävs behörigheten "Skapa layout".
För att lägga till länkad layout krävs behörigheten "Skapa länkad layout".

Denna sida publicerades: 2016-02-09