Lägg till Alias

När du klickat på länken Lägg till alias visas denna vy:

Lägg till alias

Namn

Här fyller du i det nya namnet exempelvis om du vill att sidan ska heta "kontakt".

Använd även för underliggande sidor (gäller enbart om URL-stil "Vänlig" används)

Bockar du i denna ruta så fortsätter aliaset att visas även underliggande sidor. Annars gäller bara alias en sida.

Målsida:intern sida

Om du väljer Målsida: Intern sida så visas strukturen på webbplatsen. Leta fram kontaktsidan och markera den.Klicka OK. Klart!

Istället för att skriva hela sökvägen eller leta i menyer kan besökaren nu skriva minwebb.se/kontakt för att enkelt komma till kontaktsidan.

Du kan också skapa alias till externa sidor, bilder och filer. Välj en annan typ genom att klicka på Målsida:Intern sida och peka ut den källa du vill att ditt alias ska peka på.

Byt typ av målsida

För att ta bort ett alias markerar du det i listan och klickar på krysset till höger. För att ändra ett alias, dubbelkicka på aliaset i listan eller klicka på ikonen Ändra alias till höger.

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Hantera webbplatsinställningar"