Panelen Alias

Här kan du skapa kortadresser till olika ställen på sidan eller till hela webbplatsen. Adresserna i SiteVision är uppbyggda med hjälp av det id som webbsidan använder i systemet. Detta är ganska långt och därför blir adresserna relativt svårlästa som exempelvis:

http://www.namn.se/ovrigt/login.4.7978df731233a9f169d80003273.html

SiteVision har därför en inbyggd aliasfunktion som man kan använda för att korta av adresser till ett “läsbart format" enligt följande:

http://www.namn.se/alias

där alias kan vara exempelvis "kampanj". Denna adress kopplas sedan till önskvärd sida i SiteVision.

Ett alias till en webbsida ger en 302-redirect till den utpekade sidan, vilket är detsamma som en tillfällig omdirigiering.

Skärmdump på panelen Alias

Alias

Här under listas alla alias som finns på webbplatsen.

Lägg till ett alias genom att klicka på länken Lägg till alias.

www-alias

Du kan använda Alias för att omdirigera en specifik adress till en delgren eller undersida i strukturen, till exempel om du vill att en delgren ska ha en egen adress. Ett www-alias kan endast peka på en delgren eller sida i den befintliga strukturen. Du kan alltså inte skapa ett www-alias till en extern länk.

Så här gör du

1. Peka adressen www.xxx.se tll den server där SiteVision är installerad. För att peka om DNS:en behöver du kontakta er IT-avdelning eller den leverantör ni köpt adressen av.

2. Sätt upp adressen www.xxx.se som sekundär domän på webbplatsen som har www.exempel.se som domännamn.

3. Gå in på fliken Alias under Webbplatsinställningar och lägg upp ett alias som heter www.xxx.se och peka ut den sida eller delgren som adressen ska gälla för.

Att använda ett www-alias innebär att du omdirigerar besökaren med hjälp av en 302-redirect.

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Hantera webbplatsinställningar"

Denna sida publicerades: 2017-01-17