Metadatafält (på sidmallar)

Metadatafält för sidor baserade på denna mall

Under fliken Metadatafält, kan man välja att applicera metadatafältet på sidor, filer och/eller bilder, moduler och/eller layouter.

För att aktivera metadatafältet på sidor så klickar man på plusknappen vid sidan om Metadatafält för sidor baserade på denna mall.

Skärmdump av applicera metadata på mall

Ett nytt fönster öppnas "Välj metadatafält". Här väljer man det metadatafält man vill använda på mallen.

Nu har man "aktiverat" just detta metadatafält på denna mall.

Metadatafält för på filer/bilder lagrade på sidan

För att även använda ett metadatafält på exempelvis filer på sidan så klicka på namnet/pilen framför Metadatafält för filer lagrade på sidan. Nu kan man klicka på plusknappen för att använda ett metadatafält på filer eller bilder.

Metadatafält för moduler och layouter på sidor baserade på denna mall

För att även använda ett metadatafält på exempelvis moduler/layouter på sidan så klicka på namnet/pilen framför Metadatafält för moduler och layouter på sidor baserade på denna mall. Nu kan man klicka på plusknappen för att använda ett metadatafält på moduler eller layouter.

Denna funktion kräver att du har licens för metadata moduler.