Använd brytpunkter i mallarna

Nu ser mallarna ut så här (startsidan) för en dator:

Startsida för datorupplösning

Utseende med en telefon (max 480px):

Startsida för en telefon

Dölj i brytpunkter

Spalterna staplas i telefonläge men det du behöver justera är att byta till en mobilmeny. Det gör du genom att gå till mallen där menyn finns (i detta fall Utgångsmall). Markera den befintliga menyn och välj Egenskaper -> Responsiv webb -> Dölj i brytpunkter:

Dölj i telefon

Tänk på att du bara döljer innehåll. Allt innehåll finns på sidan och laddas trots att du har begränsat vad som ska synas. Det vill säga allt innehåll som finns för vanlig datorupplösning laddas även för den mobila upplösningen trots att det inte visas. Det är bra att ha i åtanke när du planerar hur mallarna ska fungera.

Visa i brytpunkter

Vill du istället visa en modul när besökaren befinner sig inom brytpunkten går du in via Egenskaper -> Responsiv webb -> Visa i brytpunkter: Gör du detta på mobilmenymodulen exempelvis kommer den att visas för besökarna som kommer till din webbplats. med en liten enhet.

Visa endast telefon