Panelen Säkerhetskontroll ClamAV

TIlläggscertifikat

Säkerhetskontroll ClamAV

Filerna kollas av en ClamAV-tjänst.

När man aktiverat antivirus-funktionen så viruskontrolleras alla filer som laddas upp till Sitevision (oavsett var/hur man laddar upp filen: i redigeringsgrännsnittet, via Sitevision-modul, via App, via API:et, via WebDav etc).

OM en fil anses innehålla virus så loggas det massor av detaljer i både serverloggen och i applikationsloggen. Och filen tas bort helt, innan den kommer in i Sitevision.

• Sker det vid sidvisning (exempelvis om någon postar ett e-postformulär med en virus-fil) så kommer felsidan att visas med felkod 409.
  • Sker det i redigeringsläget (exempelvis att redaktör lägger till bild i bildarkiv) så kommer det upp en vy där det framgår att filen innehåller virus
Misslyckad filuppladdning
  • Sker det via API:et (skapa/uppdatera fil/bild)så kommer anropet kasta ett RepositoryException

Adress

Fyll i adress till ClamAV-servern.

Port

Här kan du fylla i port. Standard för ClamAW-tjänsten är 3310.

Timeout (ms)

Här kan du fylla i när det ska ske en timeout. Det vill säga hur länge Sitevision ska vänta på att få ett svar från ClamAV-tjänsten. Standardinställningen är 5 000 ms.

Åtgärd när ClamAV misslyckas att scanna fil

Här kan du ange vad som ska se när ClamAV misslyckas med att scanna en fil. Det kan ske exempelvis vid nätproblem eller när "filen är för stor"

• Avvisa filen (behandla som infekterad)
  • Behåll filen (behandla som verifierad)

Uppkopplingstest

Här kan du testa att du når din ClamAV-tjänst genom ett uppkopplingstest.

Säkerhetskontrollen är en tilläggsfunktion som ingår i Enterprise.

Du kommer inte åt inställningen om webbplatsen ligger i Sitevision Cloud.