Grupper

Här hittar du grupper som du är medlem i och alla grupper som finns på intranätet direkt från mobilen. När du klickar in på en grupp får du information om den. Där kan du se om gruppen är öppen, modererad eller sluten samt hur många medlemmar en grupp har. Här hittar du också gruppens Flöde och Filarkiv. För att komma till gruppens undersidor klickar du på menyn högst upp till höger. Du kan även välja att öppna gruppen i webbläsaren för att få tillgång till alla funktioner som hör till grupper.

GrupperFörstora bilden

Mina grupper

Under fliken Mina kan du se vilka grupper du som användare är medlem i. Grupperna sorteras efter uppdateringsdatum, vilket innebär att de grupper som har aktivitet kommer att visas överst. Till höger om gruppnamnet kan du se om gruppen har nya notifieringar som du ännu inte tagit del av. Om du är medlem i många grupper kan du snabbt filtrera dina grupper via sökrutan.

Alla grupper

Under fliken Alla ser du alla grupper som finns på intranätet. Grupperna sorteras i bokstavsordning. Du kan även söka på en grupps namn i sökrutan högst upp för att komma till den direkt.

Skapa inlägg i gruppen

Om du vill skapa ett inlägg i gruppen klickar du på plusknappen och sedan Skapa inlägg. Då kommer gruppen du är i vara förvald men du kan enkelt välja att publicera inlägget i en annan grupp via rullmenyn.

Skriv sedan ditt inlägg och klicka på flygplanet nere till höger för att publicera. Läs mer om att publicera, redigera och ta bort inlägg.

GruppFörstora bilden

Gå med och ur grupper

När du går in i en grupp kan du se på gruppsidan om det är en Öppen grupp, Modererad grupp eller Sluten grupp. Om det är en Öppen grupp klickar du på Gå med i grupp för att bli medlem. Om gruppen är modererad eller sluten behöver gruppadministratören lägga till dig för att du ska kunna bli medlem.

Om du inte längre vill vara medlem i gruppen klickar du på Gå ur grupp. Därefter får du bekräfta igen att du vill gå ur gruppen.

Gruppmedlemmar

Gruppens medlemmar hittar du på gruppsidan under profilbilden. Där ser du också hur många medlemmar en grupp har. Om du klickar på gruppmedlemmarna öppnas en vy där du ser alla medlemmars kontaktkort. På den här sidan finns också en sökfunktion om du snabbt vill hitta en medlem. Personen med en skiftnyckel vid profilbilden är administratören som du därifrån enkelt kan kontakta ifall du exempelvis vill bli inbjuden till gruppen.

Kontakta gruppmedlem

Genom att klicka på personen i listan av medlemmar kommer du till kontaktkortet där du kan se profilbild, namn, titel, telefonnummer och mejl. Du kan också via listan med alla gruppmedlemmar svajpa till vänster för att direkt komma till personens mejl och telefonnummer.

Administrera gruppen

Ifall du är administratör i gruppen finns en del inställningar att göra:

• Lägg till och ta bort medlemmar
  • Lägg till och ta bort administratörer
  • Slå på och av notiser för gruppen (inställningar för alla)
GruppinställningarFörstora bilden